+376 80 33 20 info@arfis.ad C/ Doctor Vilanova, 13, Escala C, 3r pis, AD500 Andorra la Vella
.

El cost de fer la declaració de l’IRPF i posterior tramitació el tenim estipulat entre 70 i 400 euros*

*Depenent de la complexitat de les rendes de cada persona.

 Tarifes

Quant em costarà?
Siguem sincers, els que vivim a Andorra quant temps fa que portem pagant impostos directes (IRPF, IS, …)? I quant de temps porten els països del nostre entorn, com ara Espanya i França?

Els serveis d’una gestoria fiscal, només tenen el valor que vostè vulgui donar-li.

  1. Si considera que un fiscalista li aporta poc o més aviat res, que només necessita tenir emplenats els formularis oportuns i complir estrictament amb les seves obligacions fiscals, IRPF, IGI, retencions, …, llavors voldrà pagar el menor preu possible al seu gestor.
  2. Si pensa que el valor afegit d’un bon assessorament li pot aportar beneficis, estalvis fiscals i avantatges competitius, estaria disposat a pagar una mica més?

Si escull l’opció 1, si vol seguir així, endavant, nosaltres només estem per ajudar-lo.

El preu del servei de gestoria fiscal depèn de la feina que demani el client, no s’enganyi, volem guanyar diners amb vostè, és més, hem de fer-ho si vol que li dediquem el temps que es mereix.

Si paga 30 euros per una liquidació d’IRPF, quant de temps creu que li dediquen? Pensi una mica el que val la mà d’obra d’un economista, un graduat en ADE, un advocat o simplement un bon administratiu. Per 30 € com a molt li dedicaran 1 hora i segurament seran 45 minuts o menys. Pot tenir un bona anàlisi de la seva situació personal, analitzar la documentació i emplenar els deguts formularis i portar-los a l’Agència Tributària per 45 minuts?

Imagini dues persones de les mateixes característiques, activitat situació familiar, nombre de fills, …

Martí ha pagat  30 € perque li gestionesin l’IRPF, mentre que Jordi paga 300 € pel mateix servei, és veritat, potser ho hem exagerat una mica, així que posem que Martí paga 60 € i deixem a Jordi en 150 €. En qualsevol cas la diferència segueix sent aclaparadora, pagant Jordi 90 € més que Martí.

Vegem ara que va obtenir Martí a canvi dels seus 60 € i que va obtenir Jordi per els seus 150 €. Martí està molt content perquè el cost de gestionar l’IRPF ha estat molt baix i fins al moment no ha tingut cap inspecció de l’Agència Tributària i tampoc ha rebut cap carta. El que Martí no sap és que:

  • No li estan aplicant correctament la reducció per inversió en habitatge habitual (1.000 €*10%)
  • No s’han tingut en compte les retencions que li ha aplicat el banc pels interessos que rep un certificat de dipòsit (235 €)
  • L’han aplicat una reducció per un pla de pensions, el qual no compleix els requisits legals per a ser deduïble. En una inspecció li han aplicat una sanció i recàrrec per l’impost pagat de menys (2.000€*10% + 40€)

Aquests errors li han suposat a Martí un cost en impostos, sancions i recàrrecs que es podia haver estalviat de 575 euros.

Balanç final:
Martí 60 € + 575 euros d’impostos mal gestionats / sancions = 635 €
Jordi = 150 € + 0 euros d’impostos mal gestionats / sancions

Jordi tot i pagant 90 € més que el que ha pagat Martí aconsegueix estalviar 545 euros i no tenir mal de caps.

Aquesta és la diferència d’un bon gestor fiscal, de vegades només valorem el cost econòmic directe dels serveis, però no valorem els costos indirectes en què s’incorre per una gestió deficient.

Enllaços d’interès

ARFIS e-tramits
ARFIS impostos
ARFIS CASS